Logo

Internet-tjänster

Känner du att företaget behöver mera bandbredd än vad
DSL-tekniken kan erbjuda? Om så är fallet kan du ha SurfNet
att dra in fiber till ditt företag.
Läs mera
»  Surfnet   »    Aktuellt   »  Google Street View
Bild

Google Street View
1.3.2010

Som medierna berättat, har Google öppnat sin tjänst Street View i Finland. Med denna tjänst kan man ”köra” omkring i Finland och titta på landskapen och gatorna från Hangö till Utsjoki. Google har valt soliga och vackra dagar för att köra omkring i Finland, vilket ger ett mycket sympatiskt intryck av landskapen, vägarna och gatorna. Hur många kilometer totalt man kört omkring talar inte Google om, men uppger att detta är en av de mest detaljerade och omfattande lanseringarna av tjänsten Street View i världen.

I Västnyland har Googles bil med kamera kört omkring en hel del.
Karis är utmärkt grundligt genomgånget då bilen t.ex. valt att köra till årets by Backgränd för en titt på Karis landsbygd, bilen har också besökt de centrala gatorna i Karis.
I Ekenäs har bilen också kört fram och tillbaka längs gatorna, och har bland annat i förbifarten snappat upp ett hembesök som polisen gjorde.. Bilen har också tagit sig ut till Skåldö och sedan genom Tenala ut till Bromarv, ända till Padva.
Till Hangö valde man att köra längs Täktomvägen genom Tvärminne till centrum av Hangö, men inne i staden bara längs en överraskande kort rutt som omfattade Appelgrensvägen till Nycandersgatan, dvs den s.k. ”turistrutten”, för att sedan längs Hangövägen ta sig tillbaka till Raseborg.

Street View är intressant inte bara för den som är allmänt nyfiken, det har uttryckts tankar om möjligheterna att t.ex. på förhand ta sig en titt på någons hus med omgivning som du skall besöka första gången. Eller står du i beråd att köpa hus, då kan du titta på huset och dess miljö, kanske för att få en liten uppfattning om hur fastigheten ser ut.

Tillbaka till framsidan